78. Att äta eller inte äta? Det är frågan

Varför är det så svårt? Vi har tillgång till mer och bättre mat än någonsin tidigare i historien och ändå är de flesta av oss rådvilla kring hur, och vad vi ska äta. Varför har det blivit så här och hur ska man tänka kring sin kosthållning?Författaren Lena Andersson som nyss publicerat en essä om mathttps://ephi.se/publikationer/att-ata-eller-inte-ata-om-kostrad-for-verkliga-manniskor/ samtalar med, Diet doctor Andreas Eenfeldt, och programledare professor Fredrik Nyström om nya och gamla livsmedelsråd.


Kontakt

Environment and Public Health Institute

Filmhuset
Borgvägen 1
115 53 Stockholm

info@ephi.se

Org. nummer: 559342-4947

Senaste från ephi.se på TT

Festa hälsosamt med Bingo Rimér

Festa hälsosamt med Bingo Rimér

Bingo Rimér, som inte längre är flickfotograf, berättar om allt från parterapi till kvaliteten på sina spermier. Ensamhet är farligare än...

Mer

Podcast: Hälsa för ohälsosamma

152. Den optimala dieten

I veckans avsnitt besvarar vi lyssnarfrågor om hur man ska äta och den om hajpade långlevnadsmedicinen metformin. 

läs mer

151. Freud, en patologisk lögnare

Författaren och journalisten Christian Dahlström berättar om sin senaste bok "Den enda rätta läran" som granskar Sigmund Freud och psykoanalysens historia i Sverige. 

läs mer

150. Därför har vi ingen innovation i vården

Fabian Ruben har grundat den mobila vårdcentralen Hälsa Hemma och berättar om appen som även hundraåringar kan använda. Vi frågor oss om innovation kan motivera vinster i välfärden och får höra ett scoop om Skånes journalsystem.

läs mer

149. Så blir du av med sötsuget

Hälsocoachen Johannes Cullberg berättar om varför han tycker att du ska undvika ultraprocessad mat och vad Brasiliens folkhälsomyndighet har gjort rätt.

läs mer