Podcast: Hälsa för ohälsosamma
Kan man äta en påse chips om dagen utan att bli tjock? Är det bättre att vara en aktiv motionär och vara överviktig, än att sitta still och vara smal? Ska jag röka e-cigaretter eller snusa? Borde man sluta med kött och socker eller ingendera? Experter möts och ger svar på frågorna de inte brukar få. Och politiker försöker reda ut vad de egentligen vill uppnå och på vilket sätt.
Hälsa för ohälsosamma leds av läkaren Vincent Amble-Naess och EPHI:s kommunikationsansvarige Nicolina Söderqvist.
Lyssna på din favoritpoddplattform eller direkt här nedan.

153. Skillnaden mellan att vara sjuk och må dåligt
Långa sjukskrivningar för utmattningssyndrom skadar både patienten och statsfinanserna, säger psykiatern Åsa Kadowaki.
152. Den optimala dieten
I veckans avsnitt besvarar vi lyssnarfrågor om hur man ska äta och den om hajpade långlevnadsmedicinen metformin.
151. Freud, en patologisk lögnare
Författaren och journalisten Christian Dahlström berättar om sin senaste bok "Den enda rätta läran" som granskar Sigmund Freud och psykoanalysens historia i Sverige.
150. Därför har vi ingen innovation i vården
Fabian Ruben har grundat den mobila vårdcentralen Hälsa Hemma och berättar om appen som även hundraåringar kan använda. Vi frågor oss om innovation kan motivera vinster i välfärden och får höra ett scoop om Skånes journalsystem.
149. Så blir du av med sötsuget
Hälsocoachen Johannes Cullberg berättar om varför han tycker att du ska undvika ultraprocessad mat och vad Brasiliens folkhälsomyndighet har gjort rätt.
148. Antidepressiva, domedagspredikanter och lyssnarfrågor
Vi går igenom de senaste lyssnarreaktionerna, och funderar på om parterapi kan förbättras av MDMA och om vikingarna verkligen åt flugsvamp.
147. Då tar AI över vården
Med hjälp av AI kan sjukvården bli både billigare och mera tillgänglig, berättar Nicklas Berild Lundblad, samhällspolitisk chef på Google DeepMind.
146. Vapes i världen (och i vården?)
Vi har varit på konferens och lärt oss om E-cigaretter. I Storbritannien används de för rökavvänjning men vi i Sverige är mera skeptiska. Varför? frågar vi oss, och spekulerar om framtiden.Cochrane review:...
145. Sverige är inget skatteparadis
Daniel Waldenström, författare och professor i nationalekonomi, berättar om hur Sverige har blivit både rikare och mer jämlikt, och vilka effekter inkomstskillnader har på vår hälsa.
144. Lyckopillrens för- och nackdelar
Varför använder 11 % av svenskarna antidepressiva läkemedel? Och är det ett problem? I romanen Sertralin ger Jessica Haas Forsling ett personligt svar, bortom siffrorna och statistiken.