Marie Söderqvist – Ny ansvarig för Folkhälsa på EPHI

Marie Söderqvist har en lång erfarenhet av olika delar av hälsosverige. Nu senast arbetade hon som kommunikations- och public affairschef för WeMind, ett av Sveriges största privatägda psykiatriföretag, och tidigare var hon förbundsdirektör för Svensk Livsmedelsindustri där frågor om folkhälsa är centrala. Dessförinnan startade hon, och var VD på, United Minds, som är ett analysföretag inom den globala kommunikationskoncernen Weber Shandwick.  

Hon har producerat podden Hälsa för Ohälsosamma med David Eberhard som programledare under drygt tre år. Hon sitter också i styrelsen för en Svensk Klassiker som arbetar på uppdrag av Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet och Vansbrosimmet. Dessutom har Marie Söderqvist en bakgrund som ledarskribent och krönikör i flera stora tidningar som SvD och Expressen för att nämna några. Marie även i styrelsen för stiftelsen Fritt Näringsliv.

Med den erfarenheten och bakgrunden bidrar hon till att skapa bredd och tyngd i frågor som berör alla, men som den traditionella partipolitiken har märkligt svårt att fånga in och göra relevant.

Välkommen Marie!