På the Conservatives partikongress i Manchester 2023 guidar Philippa Broom runt en brokig samling personer: tyska ex-ministrar, politiker från Mongoliet, en vice partiledare från Norge och en samling svenskar. 

Det tycks inte finnas någon, vare sig i den brittiska eller den internationella liberalkonservativa rörelsen hon inte känner. Hon är bekant med hela den brittiska konservativa partieliten och bjöd förra månaden in sin gode vän till ett event i London, Ranil Wickremesinghe som också är Sri Lankas president. 

Philippa har sina rötter i södra Wales, där hon växte upp och engagerade sig som ung i Young Conservatives och Young Farmers.

Efter studietiden jobbade hon på NSPCC (National Society for Prevention of Cruelty to Children) som är en av Storbritanniens största barnrättsorganisationer.

Efter tio års kampanjande i barnrättsfrågor blev hon internationell direktör för brittiska konservativa partiet (motsvarande internationell sekreterare i Sverige). Där jobbade Philippa mycket med demokratiutveckling i alla världsdelar, och byggde upp ett enastående internationellt nätverk inom liberalkonservativa partier i hela världen.

Philippa tycks få alla att känna sig välkomna och ser som sin uppgift att föra samman människor och bygga allianser mellan dem. 

Hon var internationell direktör för The Conservatives i fjorton år, och har därefter drivit egen rådgivningsfirma med bas i London. Men hela tiden med en fot kvar i politiken samtidigt som hon har fortsatt att vara engagerad i lokalpolitiken. Hon jobbar med hållbarhetsfrågor och driver ett nätverk med fokus på miljö. 

2018 belönades Philippa med en OBE, Order of the British Empire, för sin offentliga och politiska tjänst i Queen’s Honours List.

Philippa har också nära personliga band till Sverige och besöker landet någon gång i månaden. 

 

Vi på Ephi är mycket stolta över att välkomna Philippa till vårt advisory board!

 

sv_SESwedish